18 Replies
      Latest reply on Apr 17, 2018 7:15 AM by MilesN
      pindus Level 1 Level 1 (0 points)

        After I started the Beta testing my audio is not working. I do get the start chime when rebooting but once the OS is loaded I have no audio.

         

        Facts:

        The volume icon in menu bar is grey

        System preference for sound is not loading, an error shows after some time, timeout

        the Mac freezes once a sound is supposedly played

        coreaudiod is not visible in the activity monitor

         

        I tried to restart :

        MacBook-Pro:~ Pindus$ sudo launchctl load /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.audio.coreaudiod.plist

        /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.audio.coreaudiod.plist: service already loaded

         

        I tried starting the coreaudiod from /usr/bin/coreaudiod:

        MacBook-Pro:~ Pindus$ /usr/sbin/coreaudiod ; exit;

        Segmentation fault: 11

        logout

        Saving session...

        ...copying shared history...

        ...saving history...truncating history files...

        ...completed.

        Deleting expired sessions...8 completed.

         

        [Process completed]


        Some system notifications:

        default 22:03:25.498546 +0200 coreaudiod hciControllerPublished

        default 22:03:25.498651 +0200 coreaudiod Open connection to bluetoothd (0x7f85d4d2ccc0)

        default 22:03:25.499855 +0200 com.apple.audio.DriverHelper The plug-in named AirPlay.driver requires extending the sandbox for the mach service named com.apple.coremedia.endpointmanager.xpc.

        default 22:03:25.499945 +0200 com.apple.audio.DriverHelper The plug-in named AirPlay.driver requires extending the sandbox for the mach service named com.apple.coremedia.endpoint.xpc.

        default 22:03:25.500011 +0200 com.apple.audio.DriverHelper The plug-in named AirPlay.driver requires extending the sandbox for the mach service named com.apple.coremedia.endpointstream.xpc.

        default 22:03:25.538975 +0200 com.apple.audio.DriverHelper The plug-in named InstantOn.driver requires extending the sandbox for the mach service named com.rogueamoeba.instanton-agent.

         

        I suppose I can wait for the beta to be over and done with, but 1+ month without any sound is driving me crazy. Will appreciate any help I can get.

        • Re: Coreaudio issues High Sierra
          Dmitry Tockman Level 2 Level 2 (40 points)

          Hey, I get exactly the same case. No advices how to fix it.

          • Re: Coreaudio issues High Sierra
            jag66 Level 1 Level 1 (0 points)

            I don't have the same issue as far as the Mac freezing and Core Audio is running but have tried all of the steps outlined for my mid 2011 MacBook Air and still no I/O devices (internal or even if I plug in headphones.  So, in summary:

             

            My late 2013 MacBook Air has zero issues from the first Beta onwards (at least with audio).

            Mid 2011 has not had Audi I/O devices since the start.

            - Formatted and rolled back to Sierra, audio comes back.

            - Waited until a later release of Beta, clean installed, no audio I/O.

            - Multiple PMU/PRAM resets, nothing.

            - Just installed the full High Sierra release, still nothing.

             

            Bear in mind, these are in addition to Pindus' and other forum folks' suggestions listed here and this is a bone-stock MB Air, so no additional hardware and, as far as software, I run identical apps (I travelled extensively to bits of the world without reliable power, etc., so I always carried two largley identical machines to have a backup; I won't bore you with the details, but often hardware gets ruined, so having a spare was essential).

             

            Very odd and I have even coipied all of the driver libraries from the other machine just for fun to see if there was some form of corruption.  On the plus side, autoplay adverts do not suddenly start blaring!

            • Re: Coreaudio issues High Sierra
              SKPounder Level 1 Level 1 (0 points)

              Logic Pro X, GarageBand, Capo no longer launch on macOS High Sierra 10.3.3 (with the supplemntal update) on ONE of my iMacs.  Yet they launch on another (older iMac).  There is only one AudioUnit installed:  Altiverb (with the latest update).  

               

              It appears the CoreAudio stack if failing ot initialize.  Is there anytihng I can do to fix this other than reinstalling the operating system?

              • Re: Coreaudio issues High Sierra
                Resolute Level 1 Level 1 (0 points)

                I was having intermittent sound in Safari and iTunes. Reverted back from Boom 3D to Boom 2 and seems to be working now. Be sure to force quit Boom 3D with Activity Monitor and Log In items.

                 

                Good luck.

                 

                TDA

                • Re: Coreaudio issues High Sierra
                  Kendrick_41 Level 1 Level 1 (0 points)

                  So, my internal speakers and headphones aren't working, only Bluetooth, and I'm running High Sierra 10.13.2. I've tried your method, but instantOn.driver does seem to appear. I've also tried all the different methods listed and nothing is working. What should I do?